De stand in de moestuin – week 31

  • Berichtcategorie:Tuin

Begin dit jaar had ik het niet durven hopen, maar het lukt. Deze zomer al eten we uit eigen tuin. Het is nog niet veel, maar het is een begin. Het is vooral de kas die opbrengst genereert, ‘buiten’ gebeurt dit jaar niet heel veel.

De afgelopen weken is er een gestage stroom tomaatjes op gang gekomen uit de wildernis die ‘kas’ heet. Rode, en sinds kort ook gele.

Ook hebben we in een hoekje een vergeten braamstruik ontdekt die af en toe wat oplevert. De frambozen stellen teleur. Ze staan kwijnend ingeklemd tussen een oud tuin/speelhuisje dat is overgroeid met klimop, en een uit de hand gelopen bos siergras naast het zwembad. Dat huisje gaat binnenkort plat, de klimop wordt verwijderd, en het siergras wordt stevig teruggedrongen. De frambozenstruik wil ik gaan stekken, om volgend jaar een veel grotere oogst te kunnen krijgen. Maar voor nu moeten we het doen met een enkele braam….

Verder doe ik een poging om nog wat extra groenvoer te kweken, ik heb pluksla gezaaid in een kweekbakje in de kas. Daar begint voorzichtig iets te gebeuren. Zodra ze groot genoeg zijn gaan ze naar een van de buitenbakken. Met veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat onze vrienden de slakken en de vogels meer te eten hebben dan wij…

Het is misschien niet veel, maar ik haal er veel plezier uit. Elke keer als ik mijn tuin instap heb ik een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn hoofd zit vol plannen. Dit was precies de bedoeling.

Hoe gaat het met jouw tuinplannen?

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Erik

    Leuk. Ik zou ook zo willen wonen en dan zou ik precies hetzelfde doen. Veel plezier en geluk daar Dhr. Elders

  2. Francien.

    Prima. Ik drink er mijn koffie op onder de bomen en kijk naar de mol die weer driftig bezig is.

  3. Opnieuwbegonnen

    Gisteren weer kilo’s bonen ingevroren in de vrieskist in de schuur. De vrieskist is het beste in een schuur. Kan beter tegen vorst of zomerhitte. Bijna 25 kilo . Maak hem jaarlijks schoon.
    Kennis is nu al gestart met stokbonen in de kas. Die oogst langer door.
    Ieder jaar is anders, en dat maakt het leuk. Frambozen moet je iedere tien jaar vernieuwen. Uit alle tuinboeken die ik in de Delftse bieb las kwam de Groente- en Fruitencyclopedie als beste naar voren. Geen spijt van gehad.

  4. Jeroen

    Een moestuin met zwembad?
    Hoe lekker is dat!

  5. Marianne

    Wij hebben sinds kort een volkstuin. We zijn alleen nog maar aan het puinruimen maar we vinden het nu al leuk 😅

  6. Nicole

    Wij hebben inmiddels sperziebonen en snijbonen uit eigen tuin gegeten!

Reacties zijn gesloten.