Toch maar de Bahama’s?

  • Berichtcategorie:Leven
  • Bericht reacties:11 reacties

Er verstreken deadlines. Aan voorbehouden en voorwaarden werd voldaan. Ons huis in Geldnerd City werd leeggehaald en de inhoud tijdelijk opgeslagen. Er kwamen documenten en een nota van afrekening van een notaris. En onlangs was het zo ver. Op een ochtend, iets na negen uur Centraal Europese Tijd, werden er bij die notaris handtekeningen gezet en was ons huis niet meer ons huis. We werden huisloos.

We hadden weken daarvoor al besloten om de overdracht niet fysiek bij te wonen. Daarvoor hadden we onze handtekeningen al gezet bij de lokale notaris in Elders. Alle sleutels hadden we al achtergelaten bij de verkoopmakelaar. Er werden nog wat mails en appjes uitgewisseld met de enthousiaste jonge kopers van Huize Geldnerd, en dat was het. Twee werkdagen later (rentedagen voor de notaris….) stond er een historisch hoog saldo op onze bankrekening.

Hoe voelt het?

De laatste keren dat we in Geldnerd City waren voelde het al vreemd. Begin januari zijn we vertrokken naar Elders. En daarna was het elke keer alsof we niet meer thuis kwamen. Emotioneel ging het afscheid dus heel erg snel. Ons tijdelijke huisje in Elders voelde al meer als thuis dan Huize Geldnerd in Geldnerd City.

Toen we ons huis leeg haalden was eigenlijk het enige emotionele moment het afscheid van de tuin, die we volledig zelf aangelegd hebben. Dat achterlaten was even moeilijk, ook al weten we dat we er een veelvoud aan tuin met een veelvoud aan mogelijkheden voor terug zullen krijgen. En een veelvoud aan werk.

En ik vond het ook een bijzonder moment toen ik uit de TADO app stapte. De app waarmee onze slimme thermostaat werd aangestuurd. Ik heb de nieuwe eigenaren een uitnodiging gestuurd waarmee ze een account voor Huize Geldnerd aan konden maken. En toen dat bevestigd was heb ik mijzelf verwijderd. De laatste band met Huize Geldnerd.

Losse eindjes

Er zijn nog wat losse eindjes. Administrativia om af te handelen. Ons deel van de laatste aanslag van het waterschap betalen. Idem voor de gemeentelijke belastingen in Geldnerd City. En de eindafrekeningen van het Energiebedrijf en Waterbedrijf zijn al binnen, maar ik moet nog even in de gaten houden dat het geld dat we terugkrijgen ook daadwerkelijk gestort wordt. Allemaal boekhoudkundige dingetjes. Maar verder is het hoofdstuk Geldnerd City helemaal afgesloten. En dat voelt als een belangrijke mijlpaal in onze overgang naar het leven in Elders.

Dilemma?

Dat enorme saldo op onze bankrekening stelde ons nog wel even voor een dilemma. Het was immers een moment waarop we ons volledige vermogen in contanten (en makkelijk te verkopen beleggingen) beschikbaar hadden. Dus wilden we wel doorgaan op de ingeslagen weg, met de nieuwe banen en het nieuwe huis in Elders? Of zouden we de boel de boel laten en een enkeltje Bahama’s boeken? Beetje snorkelen, beetje met de voeten in het strandzand, beetje aan een cocktail lurken…

Maar dat duurde maar even. Vast en zeker wel even leuk hoor, de Bahama’s, maar we zouden ons er snel gaan vervelen. We blijven lekker hier in Elders, en bouwen verder aan ons eigen paradijsje.

Heb jij wel eens een koophuis overgedragen overwogen om alles achter te laten en met de noorderzon te vertrekken?

Dit bericht heeft 11 reacties

  1. Petra

    Fijn dat deze stap achter de rug is. Op naar de volgende! Die Bahama’s zouden niet mijn keuze zijn, trouwens. Dan denk ik eerder aan een mooie historische stad. Maar ik ben zo geworteld waar ik nu zit… als ik nu opeens schathemeltjerijk werd, koos ik nog een ander huis, maar verder vind ik het wel prima zo.

  2. Marianne

    Een cocktail smaakt ook heel lekker in je eigen tuin 😉 het lijkt me wel geweldig om zo een hele grote som geld ineens op je rekening te zien staan 🤑

  3. Gefeliciteerd! Raar idee, uitloggen bij je slimme thermostaat. 🙂
    Ik heb nog nooit een huis verkocht en hopelijk komt het er ook niet van. Ik heb een lift en heel brede deuren, dus laat mij hier maar lekker hoogbejaard worden.

  4. Ri

    Ik krijg de-boel-de-boel-laten kriebels als ik internationale treinen zie. Instappen en een paar uur later op een terrasje in de zon zitten. Dat is soms wel heel aanlokkelijk.

    Ik hoef niet voor altijd weg. Daarvoor heb ik het hier te goed.

  5. Nou zeker! ik overweeg ook regelmatig om ver en tropisch te gaan wonen, lijkt me heerlijk. Maar ik doe het niet want ik heb teveel leuke mensen om mij heen in Nederland.

  6. Ikkelien

    Ik heb vorig jaar samen met mijn broer het huis van onze overleden vader verkocht.
    Gek genoeg werd ik daarna heel onrustig van het bedrag op mijn rekening (ongeveer een ton). Ik heb meteen onze kinderen wat gegeven en we zijn met het hele gezin met vakantie geweest voor €20000.
    Verder heb ik een deel van onze hypotheek afbetaald waardoor onze maandelijkse hypotheeklasten nu minder dan €100 zijn.
    Ik heb wat op de spaarrekening gezet en er staat nog een bedrag vast voor de erfbelasting.
    Ik ben blij dat het bijna weg is.

  7. ma

    Zeilboot kopen (tiny house on water) en lekker in warme landen vertoeven?

  8. Zeker! Alleen hadden we het dan eerder moeten doen. Nu zijn onze kinderen te oud om ze uit hun omgeving/school/vrienden te trekken. Maar de gedachte om alles te verkopen en met de winst een camper te kopen en de wereld over te trekken, spreekt me zeker aan. De vraag is alleen wel waar we dan voor aan het wegrennen zijn.

  9. Si,
    En dat hebben we dan ook gedaan. De Bahama’s is Bolivia geworden, maar voor de rest klopt het plaatje wel. Ben ook uitgelogd uit m’n zonnepanelenApp..
    Fijn gevoel hè, zo’n storting waarmee financieel ineens vrijwel alles mogelijk wordt?
    Maar goed om te lezen dat Geldnerdcity als hoofdstuk is afgesloten.
    Wanneer gaat ‘De grote verbouwing” starten?

Geef een reactie